Glasom operske dive Leskovčani obišli svet

glasnikOktobar 11, 20184min00
jadranka_jovanovic-720x540.jpg
<p></p><em>Volela bih da večeras sa koncertom proputujemo svet, tako sam i koncipirala program, da zaista Leskovac bude svet, da posetimo mnoge zemlje kroz muziku, jer od reči se čovek možda i može odbraniti ali od muzike ne, muzika ulazi u srca čak i kad to ne želite, i zato je ovaj jezik, jezik muzike tako moćan, snažan i univerzalan,</em> poručila je pred sam početak večerašnjeg koncerta operska diva Jadranka Jovanović. <strong>Naša najpoznatija operska primadona, mecosopran i prvakinja Beogradske opere, održala je svoju reč i večeras na Dan grada u sali leskovačkog Narodnog pozorišta priredila koncert za pamćenje,  šetajući publiku kroz srpsku muziku, ali i muziku sveta.</strong> https://youtu.be/LKy-KE6lcH0 <em>„Biće iznenađenja, veoma teške klasične muzike, ali biće i popularne muzike u smislu da onaj ko će možda biti večeras prvi put na jednom koncertu klasične muzike, kroz taj program nema strah od klasike, da se oseća dobro, prirodno, prijatno i svih ovih godina tokom mog umetničkog rada trudila sam se da ljudima uputim kroz muziku poruku da se ne plaše, da je sve to jedno prirodno toplo, lepo i normalno, međusobno uživanje kroz muziku“, </em>rekla je operska diva poznata po sposobnosti interpretativne transformacije u suprotstavljenim muzičkim pravcima. https://youtu.be/4T5Qz4ojrYM <p><strong>Svim Leskovčanima čestitala je</p></strong>

Volela bih da večeras sa koncertom proputujemo svet, tako sam i koncipirala program, da zaista Leskovac bude svet, da posetimo mnoge zemlje kroz muziku, jer od reči se čovek možda i može odbraniti ali od muzike ne, muzika ulazi u srca čak i kad to ne želite, i zato je ovaj jezik, jezik muzike tako moćan, snažan i univerzalan, poručila je pred sam početak večerašnjeg koncerta operska diva Jadranka Jovanović.

Naša najpoznatija operska primadona, mecosopran i prvakinja Beogradske opere, održala je svoju reč i večeras na Dan grada u sali leskovačkog Narodnog pozorišta priredila koncert za pamćenje,  šetajući publiku kroz srpsku muziku, ali i muziku sveta.

„Biće iznenađenja, veoma teške klasične muzike, ali biće i popularne muzike u smislu da onaj ko će možda biti večeras prvi put na jednom koncertu klasične muzike, kroz taj program nema strah od klasike, da se oseća dobro, prirodno, prijatno i svih ovih godina tokom mog umetničkog rada trudila sam se da ljudima uputim kroz muziku poruku da se ne plaše, da je sve to jedno prirodno toplo, lepo i normalno, međusobno uživanje kroz muziku“, rekla je operska diva poznata po sposobnosti interpretativne transformacije u suprotstavljenim muzičkim pravcima.

Svim Leskovčanima čestitala je praznik i poželela mnogo uspeha, napredovanja, dobortu i toleranciju, a prvom čoveku grada Goranu Cvetanoviću odala zahvalnost što neguje kulturu u ovom gradu.

„Više od 10 godina nisam bila u Leskovcu, neobično mi je drago, hvala vam na pozivu i na tom senzibilitetu da prepoznajete kulturu, da je podržavate. Došla sam sinoć i imala razgovor sa direktorom pozorišta i ja sam čula samo reči hvale kada je kultura u pitanju a naročito za Vas, tako da Vam se na tome posebno zahvaljujem“, reči su koje je Jovanovićeva na konferenciji za novinare uputila gradonačelniku Leskovca.

Cvetanović je podsetio na niz događaja kojima je obeležen današnji dan koji je za Leskovčane važan, naglasivši da je Jadrankin koncert jedan veoma poseban događaj koji je upravo zato ostavljen za kraj.

„Koncert operske dive, primadone gospođe Jadranke Jovanović, koja je svojim glasom osvojila milionsku skalu, Italiju, Španiju, Japan, Meksiko, Irsku, Englesku i Ameriku. Pevala je sa najvećim imenima opere, izgradila ime koje je prepoznatljivo svuda u svetu, velika je čast što se baš danas naš gost i hvala vam što ste napravili mesta u vašem rasporedu da budete danas na obeležavanju našeg dana i da ga učinite još svečanijim”, uzvratio je počasnoj gošći Cvetanović.

Članak Glasom operske dive Leskovčani obišli svet (VIDEO) se pojavljuje prvo na juGmedia.


Članak je prenet sa ove stranice.