Budući mlekar koji je zaljubljen u poeziju postigao veliku uspeh na festivalu u Somboru

Javni ServisOktobar 29, 20182min00
mihajlo_djedovic-1.jpg
<p>U konkurenciji od 185 pesama učenika iz 33 doma iz cele Srbije, učenik Mlekarske škole „Dr Obren Pejić iz Pirota“</p>

U konkurenciji od 185 pesama učenika iz 33 doma iz cele Srbije, učenik Mlekarske škole „Dr Obren Pejić iz Pirota“ Mihajlo Đedović osvojio je drugo mesto sa autorskom pesmom „Hvala ti“ na 10. jubilarnom festivalu ljubavne poezije „Ivan Pangarić“ u Somboru.


Đedović je učenik Mlekarske škole i stanar Doma, a pisanjem poezije se bavi od malih nogu, i pored poetske i literarne, aktivan je i u dramskoj sekciji u Domu Mlekarske škole.

U školi kažu da je Đedović i ranije nagrađivan za svoje pesme, a prema rečima vaspitačice u Domu Mirjane Nenčić koja je zadužena za rad literarne sekcije, ovo je izuzetna nagrada koja potvrđuje da su ljubav i iskrena emocija i dalje prisutni kod mladih ljudi.

Upravnik doma Milan Surlandžis koji je zadužen za poetsko – recitatorsku sekciju kaže da je Mihajlo svoje poetsko umeće pokazao i na poslednjim susretima domova učenika „DOMIJADI“ , koja je održana u Pirotu marta ove godine i svojom autorskom pesmom osvojio 2. mesto u konkurenciji 14 domova iz našeg regiona.

 


Članak je prenet sa ove stranice.