DSB pozvao na bojkot manjinskih izbora

glasnikOktobar 29, 20182min0
ivancovvr-1.jpg
<p class="MsoNoSpacing">Kako autori saopštenja objašnjavaju, cilj ove koordinirane akcije, uprkos ograničenih ovlašćenja Saveta (obrazovanje, kultura, informisanje i službena upotreba jezika) jeste</p>

Kako autori saopštenja objašnjavaju, cilj ove koordinirane akcije, uprkos ograničenih ovlašćenja Saveta (obrazovanje, kultura, informisanje i službena upotreba jezika) jeste da se glasovi Bugara stave pod kontrolu SNS-a.

Kaže se takođe da su ovi izbori dobro pripremljen scenario Beograda u kome članovi SNS-a, inače pripadnici bugarske Nacionalne manjine, treba da odigraju ulogu „srpskih patriota“.

Kaže se takođe da povlačenju izborne liste iz Dimitrovgrada u poslednjem trenutku, potom „ujedinjenju“ Vladimira Zaharijeva i Vladice Dimitrova, lista Stefana Kostova iz Bosilegrada, treba da sačuva izbore i ozakoni ubedljivu pobedu Vladimira Zaharijeva.

– Sve to jasno pokazuje da svi učesnici u ovim izborima igraju za tim Srpske napredne stranke, a protiv interesa Bugara u Srbiji – kaže se u saopštenju.

Kaže se takođe da su u tom timu stotine građana iz više opština koji nisu pripadnici bugarske nacionalne manjine, a koji su se upisali u Poseban birački spisak.

– Zato, Demokratski savez Bugara poziva najviše državne institucije Republike Bugarske da preispitaju svoje zvanične izjave o „bezuslovnoj“ podršci Srbije članstvu u Evropskoj Uniji – kaže se na kraju ovog saopštenja.

A. Jovanović


Članak je prenet sa ove stranice.