Počela obuka nezaposlenih mladih žena za pokretanje biznisa

glasnikNovembar 1, 20182min00
obuka-1500x1125-1-1280x960.jpg
U okviru projekta “Umrežavanjem za žensko preduzetništvo” Udruženje gradjana “Plant” započelo je danas obuku o preduzetništvu nezaposlenih mladih žena i devojaka.
U okviru projekta “Umrežavanjem za žensko preduzetništvo” Udruženje gradjana “Plant” započelo je danas obuku o preduzetništvu nezaposlenih mladih žena i devojaka.

Tokom petodnevne besplatne obuke polaznice će imati mogućnost da nauče šta je preduzetništvo, upoznaće uspešne preduzetnice, imaće priliku da nauče da izrade sopstveni biznis plan, steknu praktična znanja kroz praksu u firmama čije su vlasnici žene.

“Kroz teorijsku i praktičnu obuku devojke i mlade žene starosti od 17 do 29 godina steći će nova znanja i veštine tako da će u nekom narednom period moći da krenu putem samozapošljavanja”, objašnjava predsednica “Planta” Dragana Vukadinović.

Polaznice će po završetku obuke dobti sertifikat sa kojima mogu da učestvuju u programu Nacionalne službe za zapošljavanje za dodelu subvencija za samozapošljavanje.

Interesovanje  za obuku o preduzetništvu bilo je veliko tako da se umesto očekivanih tridesetak nezaposlenih žena i devojaka javilo njih pedesetak, a nakon selekcije odabrano je četrdesetak polaznica za predavanja koja se organizuju u  Oficirskom domu.

U narednoj fazi projekta “Plant” će otvoriti Centar za žensko preduzetništvo u kancelariji Gradjanske inicijative za zapošljavanje u Tržnom centru “Kalča” i tamo će sve nezaposlene devojke i žene moći da se jave za mentorsku podršku  i podršku oko izrade biznis plana.

Projekat “’Umrežavanjem za žensko preduzetništvo“   Udruženje građana “Plant” realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine is porta, a partnerstvu sa udruženjem “Snaga mladih” i Građanskom inicijativom za zapošljavanje iz Niša.

 


Članak je prenet sa ove stranice.