Savladan požar u ataru Velikog Izvora

glasnikOktobar 27, 20183min00
spaljeno-sve-696x522-1.jpg

U prepodnevnim časovima u ataru sela Veliki Izvor na potezu Košuta izbio je požar.

Jedinice vatrogasne brigade Zaječar odmah po prijemu poziva izašle su na teren, a pozivu se, na apel Mesne zajednice „Veliki Izvor“, odazvao i veliki broj meštana-dobrovoljaca koji su se priključili savladavanju vatrene stihije koja je pretila većem broju domaćinstava.

Gašenje požara otežali su naleti vetra, ali nakon višečasovnog napora dobrovoljaca i vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu.

U požaru je stradao u potpunosti jedan objekat, a brzom reakcijom meštana i lica koja su se zatekla na licu mesta, spašena je stoka, koja se u momentu izbijanja požara zatekla u pomoćnim prostorijama.

Jedno lice zadobilo je povrede, i zbrinuto je u Zdravstvenom centru Zaječar.

Združenim snagama požar je u potpunosti ugašen pre nego što je stigao do obližnjeg objekta u kome se nalazila smeštena veća količina sena.

Iako zvaničnih potvrda nema, pretpostavlja se da je uzrok izbijanja požara paljenje strnjike koje je izmaklo kontroli.

U požaru je stradalo i nekoliko bandera, i ekipe Elektrodistribucije trenutno su na terenu i uklanjaju kvar, kako bi se normalizovalo snabdevanje električnom energijom.

Iz Mesne zajednice „Veliki Izvor“ upućen je apel meštanima da u nastupajućem periodu ne vrše spaljivanje strnjike, jer se na taj način ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi, kao i materijalna imovina.

Požari koji besne u negotinskom kraju već više dana upozorenje su svima koji pristupaju spaljivanju strnjike.


Članak je prenet sa ove stranice.