Siniša Mali na čelu tela za borbu protiv sive ekonomije

glasnikOktobar 27, 20181min0
mali-640x426-1.jpg

Ministar finansija Siniša Mali imenovan je za predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije i Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na listi Svetske banke „Doing business“, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi, funkciju zamenika predsednika Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije obavljaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Pomenutim imenovanjem Malog na jednu tako odgovornu poziciju Srpska napredna stranka nastavlja da se podsmeva građanima Srbije, ocenio je Pokret slobodnih građana (PSG), a prenosi list „Danas“.

„U zemlji vladavine prava, osoba poput Siniše Malog, posle 24 stana u Bugarskoj, ofšor kompanija, postupaka zbog prikrivanja imovine, bila bi samo ogledni primer i slučaj kojim bi se Koordinaciono telo te vrste bavilo“, naveo je Pokret u saopštenju.

Program PSG predviđa, kako se navodi, ispitivanje porekla imovine i poslovanja svih funkcionera od 1990. godine i kažnjavanje svih koji su nezakonito stekli ili utajili imovinu, odnosno na drugi način povredili javni interes.

izvor: zaječar online / danas.rs


Članak je prenet sa ove stranice.