Komentar dana

glasnikOktobar 29, 20183min00
pic-1024x576.jpg
Nemačka kancelarka i šefica CDU Angela Merkel izjavila je u Berlinu da je ovo njen poslednji mandat na mestu kancelara, da se neće ponovo kandidovati za šefa stranke, niti za poslanika CDU u Bundestagu.

Nemačka kancelarka i šefica CDU Angela Merkel izjavila je u Berlinu da je ovo njen poslednji mandat na mestu kancelara, da se neće ponovo kandidovati za šefa stranke, niti za poslanika CDU u Bundestagu.

Merkelova je, na konferenciji za novinare nakon izbora u Hesenu, rekla i da se neće kandidovati ni za jednu političku funkciju nakon isteka kancelarskog mandata 2021. godine. Rojters podseća da je Angela Merkel na čelu demohrišćana od 2000. godine.

Ne verujem što u kabinetu, svom nasledniku, Angela neće ostaviti pisamce: “Ne dirajte mi Acu Vučića”

Od 556 preduzeća, koliko je pre četiri godine bilo na spisku za privatizaciju, ostalo je još 90. U Vladi su zadovoljni okončanim postupcima, a posebno što su giganti „Železara“, RTB, PKB i „Galenika“ našli vlasnike svetskog ranga. Traga se za održivim rešenjima i za fabrike „Petrohmijskog kompleksa“. Zakon o privatizaciji iz 2014, dao je rezultate. U Ministarstvu privrede rade analize za privatizaciju preostalih 90 preduzeća, a neka rešenja očekuju i do nove godine. U Ministarstvu privrede su optimisti da će se rešiti i statusi preostalih manjih preduzeća.

Privatizacija kod nas nije kao u svetlim primerima u istočnim zemljama Evrope. Kod nas ona znači “Platiš po najboljoj ceni da bi te kupili po najnižoj”.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić očekuje da će na sutrašnjem sastanku predstavnika svih srpskih institucija na Kosovu sa Vladom Srbije biti odobreni brojni projekti, koji se tiču ekonomskog unapređena Srba. Simić kaže da sutrašnja sednica u vladi predstavlja finalizaciju svega što je dogovoreno na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba na Kosovu tokom njegove posete u septembru ove godine.

Ali mi nije jasno gde će da ulaže kada ne zna gde su granice?! Po njegovim idejama o razgraničenju veći deo Srbadije, sada planirane za ekonomsko unapređenje po obećanjima od septembra, ne bi pripao ovamo nego tamo. Da nam predsednik ne pogreši???

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izrazio je danas uverenje da će Evropska unija do kraja ove godine doneti odluku o ukidanju viza za građane Kosova.“Drago mi je da je veliki broj ljudi zainteresovan za liberalizaciju viza. Molim sve opozicione partije da ne daju pesimističke poruke. Nije u redu reći da jedva čekamo da se ukinu vize i da dođemo kod vas“, kazao je Haradinaj.

Mada baš to mislimo. I nameravamo.

Nenad RadosavljevićSvi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.


Članak je prenet sa ove stranice.