Direktna banka stigla u Čačak

Javni ServisOktobar 29, 20182min0
Direktna-Banka.jpg
Direktna banka Kragujevac saopštila je da je uspešno završila pripajanje Pireus banke Beograd čime je, kako navode, proširila svoje poslovanje i ojačala poziciju na bankarskom tržištu.

Direktna banka Kragujevac saopštila je da je uspešno završila pripajanje Pireus banke Beograd čime je, kako navode, proširila svoje poslovanje i ojačala poziciju na bankarskom tržištu.

“Ovim spajanjem je značajno uvećana prodajna mreža, ponuda proizvoda i usluga, kao i vrednost ukupne imovine Direktne banke. Dodatno, pojačano je prisustvo u važnim privrednim centrima u Srbiji i omogućeno je dalje širenje poslovanja banke u gradovima gde do sada nije bila prisutna, poput Čačka, Valjeva i Vršca”, navodi u saopštenju.

Kako navode, Direktna banka je zabeležila dobit i rast u svim segmentima poslovanja, a objedinjena neto dobit na kraju trećeg kvartala 2018. godine iznosila je 1,72 milijarde dinara.

“Uz uvećanje baze klijenata za više od 50 odsto, na ukupan broj od više od 133.000 klijenata, banka je nakon pripajanja udvostručila i svoje tržišno učešće, dok je vrednost ukupne imovine dostigla iznos od preko 63,37 milijardi dinara”, navodi su saopštenju.

Poslovnu mrežu Direktne banke sada čini 47 ekspozitura i 106 bankomata.

Banka je, kako dodaju, značajno uvećala i broj zaposlenih, tako da je sada klijentima na raspolaganju tim od 640 bankarskih stručnjaka.

Direktna banka navodi da će i u narednom periodu nastaviti da unapređuje svoju ponudu proizvoda i usluga, pomerajući uslužnu delatnost u sferu digitalnog, gde će se većina bankarskih transakcija obavljati putem naprednih internet aplikacija i servisa.

Prioritet banke, kako dodaju, ostaje dalji razvoj inovativnih bankarskih rešenja.

Direktna banka je nastala 2015. godine kada su biznismeni Andrej Jovanović i Bojan Milovanović kupili od NKB Maribor kragujevačku KBM banku, a 2017. je preuzela Findomestik banku.


Članak je prenet sa ove stranice.